Nyaralj a strandon!

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? Budapest szerencsés helyzetben van, hiszen 13 strand és gyógyfürdő működik szerte a városban, melyek nem csak a turistáknak kínálnak jobbnál jobb szolgáltatásokat.

Fővárosunk a gyógyfürdők terén igazi nagyhatalom, de hogy ez a gyakorlatban pontosan mit jelent, csak kevesen tudják. A gyógyvíz és gyógyturizmus nemcsak a külföldiek számára elérhető luxus, hanem OEP-támogatással is igénybe vehető. Ráadásul a strandolás és a gyógyfürdőzés akár kombinálható is, hiszen a három legnépszerűbb budapesti strand gyógyfürdőként is üzemel.

A legismertebb és egyben a legrégibb az idén 100 éves születésnapját ünneplő Palatinus, ahol 14 különböző medence várja a fürdőzőket. Termálmedencéi, amelyeket margitszigeti fúrt kutak táplálnak, elsősorban degeneratív ízületi betegségekre, ízületi gyulladásokra és a csontrendszer mészhiány okozta betegségeire nyújtanak gyógyírt. Az élménymedencék közt pedig sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látványszökőkutak találhatók, de multimédiás csúszda is várja a fürdőzőket, ahol csúszás közben nemcsak fényjátékban gyönyörködhetünk, de még zenét is lehet hallgatni.

A város legfiatalabb termálfürdője a Paskál, amely nem véletlenül lett a zuglóiak nagy kedvence. A beltéri gyógymedencék mellett kül- és beltéri medence is található a fürdőkomplexumban. Van több gyermekmedence, sőt külön tanmedence is, ahol az úszásoktatás mellett vízilabda-tanfolyamokat is tartanak. Nyáron pedig a strandmedence is gőzerővel üzemel. A hely különlegessége azonban minden kétséget kizáróan az aquabár és a geotermikus hővel fűtött szauna. A szépen parkosított fürdőben még az is vakáción érezheti magát, aki történetesen a közelben lakik.

Hetven éve a budapestiek nagy kedvence a Dagály, amely termálvizét saját kútból kapja, és elsősorban ízületi bántalmakban szenvedőknek segít a gyógyulásban, amire komoly gyógykezelések és egyéb wellness-szolgáltatások is épültek. A gyermek-, termál ülő-, és oktatómedencék mellett élménymedence is üzemel. Ebben pedig sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók szórakoztatják a kicsi és nagy fürdővendégeket.

Bármelyik strandot is választjuk, ne feledkezzünk meg a fényvédelemről sem – megfelelő naptej használatával elkerülhető a leégés, és másnap újabb vizes kalandokat próbálhatunk ki a hatalmas budapesti kínálatból!

Cikkünk a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. támogatásával készült. További információ: www.budapestgyógyfürdői.hu

(x)

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Észak és dél, motorral - rendhagyó élménybeszámoló. 

Síelés, tengerjárás, 405 nap alatt a Föld körül, kutyajó szolgáltatások, hajmeresztő repterek, Lyon, Vietnám és Szöul. 

Budapest megújult és kibővült fürdője, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő az év minden napján tökéletes választás egy élvezetes vízi kikapcsolódáshoz, hiszen itt aztán mindenki talál kedvére való wellnessprogramot.

Találkozó a Mikulással és különleges járművek.

Hegyektől fürdőkig

Fürdőbe járni az ősz beköszöntével is jó szabadidős program. 

Filmes és zenei utazások, önkéntes programok, túrák a Himalájában és a Balkánon, pekingi kacsa Sanghajban és boros kalandozások itthon. 

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. 

Melyik az a város, amely négy irodalmi Nobel-díjast adott a világnak? Miért lett Chicago az art deco fellegvára? Hogyan mondanak a japánok nemet? Miként épül fel az ország ötödik legnagyobb, ám pusztán egy hétig álló városa?  És vajon melyik az az ország, amely birkákra szerelt mobiltelefonnal feltérképezett street view-val kampányol?

Földvári András mindig is sokat utazott, de egy éve, amióta nyugdíjba ment, folyamatosan távol van. Csaknem egyéves thaiföldi, malajziai és szibériai tartózkodás után csak rövid pihenőre tért haza, két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt.