Itt az Indulj! őszi száma!

Filmes és zenei utazások, önkéntes programok, túrák a Himalájában és a Balkánon, pekingi kacsa Sanghajban és boros kalandozások itthon. 

A felmérések szerint tízből nyolc turista utazási terveit befolyásolják a filmekben és a sorozatokban látott helyszínek - így mi is annak nyomába eredtünk, hogy Budapest hány arcát mutatja a vásznon, illetve mely népszerű alkotások főbb forgatási helyszínel kerültek fel az utazók kívánságlistájára. Ám vannak olyan helyszínek, amelyek a zenészekre hatnak kimondottan inspirálóan: a nemzetiségek keveredése vagy épp a lázadási kedv műfajokat teremtett, főként az Egyesült Államokban, amelynek városaiban hírességek nyomába eredhetünk vagy éppen igazi backstage-túrákat tehetünk. Ízelítőt adunk a külföldi önkéntesprogramokról, és ennek kapcsán szétnézünk a Fidzsi-szigeteken is, Rácz Jenőt, az ismert séfet Sanghaj bemutatására kérjük, Female Yetit pedig a Himalájáról faggatjuk. Aki viszont nem szeretne ilyen messzire utazni, annak három balkáni célpontot ajánlunk figyelmébe, amelyek akár autóval is megközelíthetőek – és aki így utazna, indulás előtt hasznos tanácsokat kaphat egy másik írásunkból. A repülővel utazóknak egy igazán tapasztalt légiutas-kísérő mesél a fedélzeti tudnivalókról, de az is kiderül, mit tehetünk, hogy csökkentsük poggyászunk elkeveredésének esélyét.  

Itthon őszi programokat kínálunk, főként a borra fókuszálva, de a hidegebb időre való felkészülés jegyében szaunázási tippeket is adunk. Jó kikapcsolódást!

Az Indulj! magazin őszi lapszáma kapható országszerte az újságárusoknál vagy megrendelhető itt. 

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Hegyektől fürdőkig

Fürdőbe járni az ősz beköszöntével is jó szabadidős program. 

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? 

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. 

Melyik az a város, amely négy irodalmi Nobel-díjast adott a világnak? Miért lett Chicago az art deco fellegvára? Hogyan mondanak a japánok nemet? Miként épül fel az ország ötödik legnagyobb, ám pusztán egy hétig álló városa?  És vajon melyik az az ország, amely birkákra szerelt mobiltelefonnal feltérképezett street view-val kampányol?

Földvári András mindig is sokat utazott, de egy éve, amióta nyugdíjba ment, folyamatosan távol van. Csaknem egyéves thaiföldi, malajziai és szibériai tartózkodás után csak rövid pihenőre tért haza, két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt.

Szorongásgátlót túladagoló utas, reptérről visszaforduló családapa – ugyanattól rettegnek, mint Jennifer Aniston, Megan Fox, Ben Affleck vagy Colin Farrel és még sokan mások. A repülésfóbia azonban kezelhető – mutatjuk, hogyan.

Budapest kétségtelenül a világ egyik legszebb, legizgalmasabb fővárosa, meglátogatására évente több millióan kelnek útra Földünk minden pontjáról. 

Szinte mindannyian jártunk már itt, de mégsem ismerjük igazán – holott a főváros második legnagyobb közigazgatási egysége a rómaiak egykori lakhelye és Krúdy kalandjainak színhelye volt, és rengeteg meglepetést tartogat.

Túrák a föld alatt és felett, száguldás két vagy több keréken, átcsúszás a hegyek közt, majd megpihenés egy fa lombjának takarásában – nem kell messzire utaznunk, ha hosszú időre feltöltő élményeket vagy netán földtől elrugaszkodott szálláshelyeket keresnénk.