Irány a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő!

Budapest megújult és kibővült fürdője, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő az év minden napján tökéletes választás egy élvezetes vízi kikapcsolódáshoz, hiszen itt aztán mindenki talál kedvére való wellnessprogramot.

A hegyoldalban lépcsőzetesen kialakított fürdőben 12 új medence közül választhatunk. Az úszás szerelmeseit a kezdőktől a haladókig egy 25x33 méteres és egy 10x12 méteres tanmedence várja. Ha pedig végeztünk a sportolással, akkor ezen a szinten finn és infraszauna is a rendelkezésünkre áll a teljes felfrissülés érdekében.

Wellness felsőfokon

Persze a vizes sportokon túl a wellness adta örömöknek is kedvünkre hódolhatunk. A három különböző hőfokú, élményelemekkel ellátott medencében könnyű kikapcsolódni, hiszen a pezsgőfürdő és a különböző vizes masszírozók a gyerekeknek szórakozást, a felnőtteknek stresszoldást jelentenek. Ám itt még nem ért véget a családbarát attrakciók sora: a gyerekparadicsomban különleges sodrófolyosóval ellátott, vízi játszótér és foglalkoztató kuckó, valamint kétpályás, egész évben használható csúszdapark teszi teljes körűvé a szórakozást. Míg a gyerekek játszanak, mi, felnőttek semmiképp ne hagyjuk ki a panorámás külső teraszon a különleges építészeti megoldással kialakított, lebegő, 36 fokos vízzel feltöltött Inox-élménymedencét, ahonnan csodás panoráma tárul elénk.

 

Egészségünk védelmében irány a szauna!

A forróság szerelmesei nem csalódnak majd a kibővített szaunavilág kínálatában, ahol helyet kapott egy aroma- és ördögszauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finn szauna, dézsás sófürdő, bioszauna, hideg és meleg vizes merülőmedence, valamint egy 36 fokos vizű ülőmedence.

TIPP: A fürdő igazi különlegessége a Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a lebontott újpesti fürdőből került át új otthonába.

 

A fürdő története

 A Csillaghegyi strand területének közvetlen környezetét már a rómaiak is hasznosították: a régészeti feltárások ugyan a források római kori használatát egyelőre nem igazolták, de a szomszédságából (Pusztakúti út) egy villagazdaság maradványai, illetve temetkezési helyszínek is előkerültek. Nevét a környék népei közt élő rege szerint azért kapta, mert Árpád, a honfoglaló itt, a közelben nyugossza örök álmát.

A Római után a Csillaghegyi a főváros legrégebbi strandja. Szabó József, a geológia magyar úttörője és nagy hírű professzora már 1858-ban „Pest – Buda környékének földtani leírása” című munkájában megemlíti az itt lévő források felhasználását is. Az akkor feltörő víz egy kicsi, 1,3 m mély, téglából falazott medencébe gyűlt össze. Az elfolyó víz malmot hajtott, többszörösen átalakított épülete a 33-as medence mellett állt. A „Csillaghegyi Árpádfürdő Rt.” 1919-ben kezdte fejleszteni mai formájában a fürdőt, a fővárosi fürdőigazgatóság 1951-ben vette át a strandot.

 

Cikkünk a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szakmai támogatásával készült.

 

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Észak és dél, motorral - rendhagyó élménybeszámoló. 

Síelés, tengerjárás, 405 nap alatt a Föld körül, kutyajó szolgáltatások, hajmeresztő repterek, Lyon, Vietnám és Szöul. 

Találkozó a Mikulással és különleges járművek.

Hegyektől fürdőkig

Fürdőbe járni az ősz beköszöntével is jó szabadidős program. 

Filmes és zenei utazások, önkéntes programok, túrák a Himalájában és a Balkánon, pekingi kacsa Sanghajban és boros kalandozások itthon. 

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? 

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. 

Melyik az a város, amely négy irodalmi Nobel-díjast adott a világnak? Miért lett Chicago az art deco fellegvára? Hogyan mondanak a japánok nemet? Miként épül fel az ország ötödik legnagyobb, ám pusztán egy hétig álló városa?  És vajon melyik az az ország, amely birkákra szerelt mobiltelefonnal feltérképezett street view-val kampányol?

Földvári András mindig is sokat utazott, de egy éve, amióta nyugdíjba ment, folyamatosan távol van. Csaknem egyéves thaiföldi, malajziai és szibériai tartózkodás után csak rövid pihenőre tért haza, két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt.