Fókuszban a Bauhaus

A Walter Gropius által 1919-ben Weimarban megnyitott Bauhaus-iskola ugyanis Németországból indulva látta el jelentős impulzusokkal a modern kor művészetét világszerte. A Bauhaus weimari, valamint dessaui helyszínei 1996 óta az UNESCO-világörökség részei, de számos további épület is e védettséget élvezi. Felfedezésükre a Német Turisztikai Hivatal (DZT) többféle túrát is ajánl, amelyek Grand Tour of Modernisme néven megtalálhatóak a www.grandtourofmodernism.com oldalon. A két, három vagy öt napra tervezett útvonalak vonattal, autóval, busszal vagy kerékpárral is bejárhatóak, az ország számos pontján végigkalauzolva az utazót e forradalmi stílus jellegzetes alkotásainak segítségével, bemutatva lakóházakat, közintézményeket vagy éppen gyárépületeket.  

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Észak és dél, motorral - rendhagyó élménybeszámoló. 

Síelés, tengerjárás, 405 nap alatt a Föld körül, kutyajó szolgáltatások, hajmeresztő repterek, Lyon, Vietnám és Szöul. 

Budapest megújult és kibővült fürdője, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő az év minden napján tökéletes választás egy élvezetes vízi kikapcsolódáshoz, hiszen itt aztán mindenki talál kedvére való wellnessprogramot.

Találkozó a Mikulással és különleges járművek.

Hegyektől fürdőkig

Fürdőbe járni az ősz beköszöntével is jó szabadidős program. 

Filmes és zenei utazások, önkéntes programok, túrák a Himalájában és a Balkánon, pekingi kacsa Sanghajban és boros kalandozások itthon. 

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? 

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. 

Melyik az a város, amely négy irodalmi Nobel-díjast adott a világnak? Miért lett Chicago az art deco fellegvára? Hogyan mondanak a japánok nemet? Miként épül fel az ország ötödik legnagyobb, ám pusztán egy hétig álló városa?  És vajon melyik az az ország, amely birkákra szerelt mobiltelefonnal feltérképezett street view-val kampányol?