Fókuszban a Bauhaus

A Walter Gropius által 1919-ben Weimarban megnyitott Bauhaus-iskola ugyanis Németországból indulva látta el jelentős impulzusokkal a modern kor művészetét világszerte. A Bauhaus weimari, valamint dessaui helyszínei 1996 óta az UNESCO-világörökség részei, de számos további épület is e védettséget élvezi. Felfedezésükre a Német Turisztikai Hivatal (DZT) többféle túrát is ajánl, amelyek Grand Tour of Modernisme néven megtalálhatóak a www.grandtourofmodernism.com oldalon. A két, három vagy öt napra tervezett útvonalak vonattal, autóval, busszal vagy kerékpárral is bejárhatóak, az ország számos pontján végigkalauzolva az utazót e forradalmi stílus jellegzetes alkotásainak segítségével, bemutatva lakóházakat, közintézményeket vagy éppen gyárépületeket.  

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Hegyektől fürdőkig

Fürdőbe járni az ősz beköszöntével is jó szabadidős program. 

Filmes és zenei utazások, önkéntes programok, túrák a Himalájában és a Balkánon, pekingi kacsa Sanghajban és boros kalandozások itthon. 

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? 

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. 

Melyik az a város, amely négy irodalmi Nobel-díjast adott a világnak? Miért lett Chicago az art deco fellegvára? Hogyan mondanak a japánok nemet? Miként épül fel az ország ötödik legnagyobb, ám pusztán egy hétig álló városa?  És vajon melyik az az ország, amely birkákra szerelt mobiltelefonnal feltérképezett street view-val kampányol?

Földvári András mindig is sokat utazott, de egy éve, amióta nyugdíjba ment, folyamatosan távol van. Csaknem egyéves thaiföldi, malajziai és szibériai tartózkodás után csak rövid pihenőre tért haza, két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt.

Szorongásgátlót túladagoló utas, reptérről visszaforduló családapa – ugyanattól rettegnek, mint Jennifer Aniston, Megan Fox, Ben Affleck vagy Colin Farrel és még sokan mások. A repülésfóbia azonban kezelhető – mutatjuk, hogyan.

Budapest kétségtelenül a világ egyik legszebb, legizgalmasabb fővárosa, meglátogatására évente több millióan kelnek útra Földünk minden pontjáról. 

Szinte mindannyian jártunk már itt, de mégsem ismerjük igazán – holott a főváros második legnagyobb közigazgatási egysége a rómaiak egykori lakhelye és Krúdy kalandjainak színhelye volt, és rengeteg meglepetést tartogat.