Elindultunk!

Melyik az a város, amely négy irodalmi Nobel-díjast adott a világnak? Miért lett Chicago az art deco fellegvára? Hogyan mondanak a japánok nemet? Miként épül fel az ország ötödik legnagyobb, ám pusztán egy hétig álló városa? Hol foglaljunk, ha itthon keresünk formabontó szálláslehetőséget és hogyan válasszunk gyerekbarát szállodát? És vajon melyik az az ország, amely birkákra szerelt mobiltelefonnal feltérképezett street view-val kampányol?

Most debütáló, negyedévente megjelenő lapunkból mindez kiderül, hiszen magazinunk célja, hogy ismert helyszíneket új megközelítésben mutasson be, egyúttal felfedezésre váró úti célokat ajánljon. Mindezeket bennfentes tippekkel és tanácsokkal, valamint rengeteg történettel gazdagítjuk, hogy segítsük az általunk céltudatos csavargóknak nevezett, voltaképpen komoly utazási késztetéssel és felfedezőkedvvel megáldott közönséget következő kiruccanása tervezésében.

És ha meghoztuk az utazási kedvet, a csomagolásban is segítünk – legalábbis megkönnyítjük az eligazodást a légitársaságok első pillantásra áttekinthetetlen kézipoggyász-szabályzataiban. Aki viszont eddig repülésfóbiája miatt óvakodott a légi közlekedéstől, megnyugodhat: létezik terápia, csak meg kell találni a megfelelő módszert.

A világcsavargó Földvári Andrással – aki négy kivételével a világ összes országában megfordult – több mint 2500 repült útjának tapasztalatairól beszélgetünk. Mindezek mellett ízek nyomába eredünk világszerte, és bemutatunk néhány igazán ütős turisztikai marketingfogást is – hiszen akár a semmire is lehet hatásos reklámot építeni.

Jó csavargást!

 

 

 

 

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? Budapest szerencsés helyzetben van, hiszen 13 strand és gyógyfürdő működik szerte a városban, melyek nem csak a turistáknak kínálnak jobbnál jobb szolgáltatásokat.

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. A célpontok megközelítésében kiemelt szerepe van a közösségi közlekedésnek, ezért nyáron a BKK is sűríti a turisztikai szempontból fontos járatait. Emellett a kiemelt vonalakon nosztalgiajáratok színesítik az utazás élményét.

Etiópiától a hazai vízpartokon át az Antarktiszig kalauzoljuk olvasóinkat az Indulj! magazin nyári számában, miközben felnőttbarát szállodákról és az időzónák közti ingázás kihívásairól is írunk. 

Földvári András mindig is sokat utazott, de egy éve, amióta nyugdíjba ment, folyamatosan távol van. Csaknem egyéves thaiföldi, malajziai és szibériai tartózkodás után csak rövid pihenőre tért haza, két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt.

Szorongásgátlót túladagoló utas, reptérről visszaforduló családapa – ugyanattól rettegnek, mint Jennifer Aniston, Megan Fox, Ben Affleck vagy Colin Farrel és még sokan mások. A repülésfóbia azonban kezelhető – mutatjuk, hogyan.

Budapest kétségtelenül a világ egyik legszebb, legizgalmasabb fővárosa, meglátogatására évente több millióan kelnek útra Földünk minden pontjáról. 

Szinte mindannyian jártunk már itt, de mégsem ismerjük igazán – holott a főváros második legnagyobb közigazgatási egysége a rómaiak egykori lakhelye és Krúdy kalandjainak színhelye volt, és rengeteg meglepetést tartogat.

Túrák a föld alatt és felett, száguldás két vagy több keréken, átcsúszás a hegyek közt, majd megpihenés egy fa lombjának takarásában – nem kell messzire utaznunk, ha hosszú időre feltöltő élményeket vagy netán földtől elrugaszkodott szálláshelyeket keresnénk.

Németország idén ünnepli a Bauhaus mozgalom születésének 100. évfordulóját, kiállításokkal, rendezvényekkel és múzeumi tárlatokkal.