Elindultunk!

Melyik az a város, amely négy irodalmi Nobel-díjast adott a világnak? Miért lett Chicago az art deco fellegvára? Hogyan mondanak a japánok nemet? Miként épül fel az ország ötödik legnagyobb, ám pusztán egy hétig álló városa? Hol foglaljunk, ha itthon keresünk formabontó szálláslehetőséget és hogyan válasszunk gyerekbarát szállodát? És vajon melyik az az ország, amely birkákra szerelt mobiltelefonnal feltérképezett street view-val kampányol?

Most debütáló, negyedévente megjelenő lapunkból mindez kiderül, hiszen magazinunk célja, hogy ismert helyszíneket új megközelítésben mutasson be, egyúttal felfedezésre váró úti célokat ajánljon. Mindezeket bennfentes tippekkel és tanácsokkal, valamint rengeteg történettel gazdagítjuk, hogy segítsük az általunk céltudatos csavargóknak nevezett, voltaképpen komoly utazási késztetéssel és felfedezőkedvvel megáldott közönséget következő kiruccanása tervezésében.

És ha meghoztuk az utazási kedvet, a csomagolásban is segítünk – legalábbis megkönnyítjük az eligazodást a légitársaságok első pillantásra áttekinthetetlen kézipoggyász-szabályzataiban. Aki viszont eddig repülésfóbiája miatt óvakodott a légi közlekedéstől, megnyugodhat: létezik terápia, csak meg kell találni a megfelelő módszert.

A világcsavargó Földvári Andrással – aki négy kivételével a világ összes országában megfordult – több mint 2500 repült útjának tapasztalatairól beszélgetünk. Mindezek mellett ízek nyomába eredünk világszerte, és bemutatunk néhány igazán ütős turisztikai marketingfogást is – hiszen akár a semmire is lehet hatásos reklámot építeni.

Jó csavargást!

 

 

 

 

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Észak és dél, motorral - rendhagyó élménybeszámoló. 

Síelés, tengerjárás, 405 nap alatt a Föld körül, kutyajó szolgáltatások, hajmeresztő repterek, Lyon, Vietnám és Szöul. 

Budapest megújult és kibővült fürdője, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő az év minden napján tökéletes választás egy élvezetes vízi kikapcsolódáshoz, hiszen itt aztán mindenki talál kedvére való wellnessprogramot.

Találkozó a Mikulással és különleges járművek.

Hegyektől fürdőkig

Fürdőbe járni az ősz beköszöntével is jó szabadidős program. 

Filmes és zenei utazások, önkéntes programok, túrák a Himalájában és a Balkánon, pekingi kacsa Sanghajban és boros kalandozások itthon. 

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? 

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. 

Földvári András mindig is sokat utazott, de egy éve, amióta nyugdíjba ment, folyamatosan távol van. Csaknem egyéves thaiföldi, malajziai és szibériai tartózkodás után csak rövid pihenőre tért haza, két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt.